Overvældende vuggestuestart

Hvorfor vil de ikke spise grønt?!

Ærligt…. Så ved jeg det ikke.
Jeg forstår ikke hvorfor nogen/mange børn sætter sig for IKKE at spise grøntsager. Personligt har vi prøvet alt fra gulerødder, broccoli, porre, ærter og meget mere. Emma er dog okay til at spise tomat og agurk, men de står endnu ikke på toplisten over fortrukne madvare. Så hvordan har jeg sikret mig, at hun får sine daglige grøntsager? Hos os er hemmeligheden broccoli eller grøntsagspandekager med i madpakken eller som mellemmåltid hver dag. Heldigvis elsker hun dem, så det gør det betydeligt nemmere for os. Jeg laver en portion af hver og fryser dem ned i ugentlige portioner, som vi så kan tage op løbende. (Opskrift i bunden)

image

Når man bliver mor, sker der noget med os. Vi bliver så opmærksomme på ting vi aldrig har tænkt over før. Man undersøger hvad der er godt og skidt for barnet og kan sætte himmel og hav i bevægelse, for at sikre det bedste for netop ens eget barn. Hertil kommer alle de ting de bør og ikke bør spise. Det er en jungle og vi kan stå flere timer i køkkenet for at kokkerere mad, som kan fryses ned og tages op i portioner. Alt dette så vi sørger for de får det rigtige.
Jeg synes man skal føle efter i sit hjerte ift. Hvad man servere for sit barn. Derudover går jeg meget op i at hun smager ALT… Også lidt sukker. Vi prøver at gøre hendes mad-horisont så bred som muligt fra start. Derudover har jeg aldrig været sart når det kommer til sveskemos på glas eller lign. Netop fordi der så bare har været andre ting jeg helst lavede/laver fra bunden. Vi er Ikke blæksprutter og vi skal nogengange huske at skrue forventningerne ned til os selv. Vi er nemlig stadig gode mødre, selvom vi ikke laver ALT fra bunden.

Broccoli/grøntsagspandekager:
250 g. broccoli eller anden grøntsag
3 æg
50 g. hvedemel
½ dl. piskefløde
Usaltet smør

Jeg bruger som regel også en smule havregryn og spæder til med lidt vand, hvis den bliver for tyk.

Kog grøntsagerne/broccolien, så den mør, men ikke smattet.
Det hele mixes i en blender eller lign. Derefter hældes de på panden i små runde pandekager (man bestemmer selv størrelsen). Sørg endelig for fine mængder usaltet smør til panden.

OBS: de er fryseegnet i op til 2 mdr.
Hvad er jeres grøntsags-metoder?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overvældende vuggestuestart